wszystko o glutenie
W pewnych momentach skorzystanie z rad dietetyka to najlepsze rozstrzygnięcie. Czemu? Ponieważ na świecie pojawia się wiele mitów, jakie dotyczą jedzenia. Choćby mit dotyczący glutenu. Wiele osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Rzeczywiście, jest – problem polega na tym, że tylko dla niektórych ludzi. Towary mleczne też są szkodliwe dla alergików. W następstwie tego przed przemianami żywieniowymi trzeba zwrócić się po wskazówkę do dietetyka, jaki zaleca rozmaite testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dziedzinie odchudzania, albowiem nie chcą się przyznać że mają dowolny kłopot. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda oraz, że szybko uzyskamy ładną oraz szczupłą posturę. Jakkolwiek prawda bywa absolutnie inna i nierzadko nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie działa lub najzwyczajniej w świecie nie posiadamy siły na to, by stosować ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest stosowanie kilku typów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie i powracanie do starych nawyków żywieniowych. Dlaczego? Albowiem organizm rozpoczyna przyzwyczajać się do tego, że trafna ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie daje mu się kalorii w takiej liczbie jakby potrzebował oraz rozpoczyna się chronić kiedy wyłącznie jest ich mniej. z glutenem Ta obrona skutkuje dużym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w ciele, przede wszystkim, jeśli niespodziewanie zjemy zanadto sporo. To fundamentalny błąd odchudzających się, lepiej w takim razie rozpocząć jedną długotrwałą dietę ale nie zmieniać jej.
Zobacz filmik